Vaste planten, heesters en bomen

Vaste planten zijn bekend van de borders.  Er zijn vele soorten vaste planten, vanaf de enkele centimeters hoge kruipende planten, tot planten die een hoogte kunnen bereiken van zelfs twee à drie meter.  Verschillende van deze soorten zijn gemakkelijk te drogen.
De beste tijd om ze te planten is de rusttijd, van ongeveer oktober tot en met april, als het niet vriest.  Plantdichtheid: afhankelijk van de plantensoort kunnen er per vierkante meter vier zich sterk ontwikkelde (1 à 2 meter hoog), acht à tien middelgrote (0,5 à 1 meter), of 15 ) 25 vaste planten die laag blijven.
Meestal is een vasteplanten border niet aangelegd voor het snijden van bloemen; plant daarom ergens anders in de tuin geschikte planten extra en snijd daarvan de bloemen om te drogen.
Delen (bladeren, takken, vruchten, bloemen en wortels) van enkele heesters en bomen zijn eveneens makkelijk te drogen.
Bomen en heesters planten, speciaal voor het drogen, is niet aan te raden.  Het duurt een aantal jaren voor ze groot genoeg zijn om er van te snijden.
Let eens op bij een wandeling in de omgeving, tijdens vakanties of in de tuin bij vrienden en bekenden.  Volwassene heesters en bomen waarvan delen geschikt zijn om te drogen zal men zeker aantreffen.