Plaatsing van droogstukken.

Droogbloemen of arrangementen daarvan, waar kunnen ze neergezet of opgehangen worden?  Het antwoord is: overal.  Op een kastje, op een tafel, tegen een muur of gewoon in bosjes aan het plafond.  Uitermater geschikt zijn ze natuurlijk te plaatsen waar de omstandigheden zo slecht zijn, dat groene, bonte of bloeiende kamerplanten niet in leven blijven.  Juist op die plaatsen is iets fleurigs vaak gewenst.  Een donkere gang, hal of hoek van de kamer, donkere kantoorruimtes of wachtkamers. 

Planten hebben licht nodig, sommige soorten zelfs zeer veel.  Gedroogde bloemen niet.  Meer zelfs, we moeten opletten met kleurige droogbloemen voor de felle zon, kleurige soorten verkleuren vrij vlug.

Maar niet alleen de plaatsen waar kamerplanten te weinig licht krijgen zijn uitermate geschikt voor droogbloemen.  Tochtige ruimtes waar vaak deuren open en dicht gaan, te warme en te droge vertrekken, ook op deze plaatsen doen platen het dikwijls niet te best en kunnen arrangementen van droogbloemen het interieur opvrolijken en het wonen en werken positief beïnvloeden.

Want evenals planten en verse bloemen zijn droogbloemen geweldige sfeermakers.  Ze hebben een niet te onderschatten esthetische en decoratieve waarde, als ze op een verantwoorde manier verwerkt en gebruikt worden.

Fijne kleurencombinaties, in de juiste hoeveelheden gebruikt, en uitgekiende vormen, passend in dat bepaald interieur of gedeelte van het interieur waarvoor het droogbloemenarrangement bestemd is, zijn hierbij van belang.